«Λάδωσαν» και τρίτο έκθεμα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο οι δύο Βουλγάρες – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Τρία εκθέματα έκθεμα πρόλαβαν να «λαδώσουν» οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για βανδαλισμό σε μουσείο. 

Οι δύο Βουλγάρες συνελήφθησαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή ωστόσο είχαν ήδη προλάβει να ακουμπήσουν με τα χέρια τους, τα οποία ήταν αλειμμένα με λάδι, μία κορνίζα, η οποία περιλαμβανόταν στα ιερατικά εκθέματα.

Σημειώνεται ότι είχαν στην κατοχή τους τρία μπουκάλια με ελαιώδες υγρό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (9-9-2018) το πρωί, δύο αλλοδαπές ηλικίας 48 και 51 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες  χθες το πρωί εισήλθαν ως επισκέπτριες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό, η 51χρονη προσέγγισε έκθεμα του Μουσείου και με το χέρι της, που ήταν εμβαπτισμένο σε λιπαρό υγρό, ακούμπησε την ξύλινη κορνίζα, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, με συνέπεια την ρύπανση αυτής.

Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή από τους Φύλακες του Μουσείου, οι οποίοι ενημέρωσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδα Ζ,  που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) μπουκάλια με ελαιώδες υγρό. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξακριβώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές είχαν προκαλέσει, σε προγενέστερο χρόνο, παρόμοιες φθορές, σε άλλα δύο Μουσεία των Αθηνών.