Λάρισα: Καταγγελία του ΙΕΚ Όμηρος! Η Πολεοδομία δίνει το οκ, αλλά ο Γαβρόγλου δεν υπογράφει άδεια λειτουργίας

Επίσημη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Ασφαλές το κτήριο της Λάρισας επί των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου λένε Πολεοδομία και Πυροσβεστική!

Χωρίς θέμα στατικότητας, διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυροπροστασίας, αλλά ο Γαβρόγλου δεν βάζει υπογραφή για άδεια λειτουργίας!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολεοδομία Λάρισας έχουν αποφανθεί ότι το κτήριο του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου, πληροί όλες τις προϋποθέσεις πυροπροστασίας και στατικής επάρκειας αντίστοιχα και ότι είναι απόλυτα ασφαλές για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτήριο. Ως εκ τούτου, η διεύθυνση του Ινστιτούτου καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του όσον αφορά στην υπογραφή της άδειας λειτουργίας.

Η Πολεοδομία Δήμου Λαρισαίων έχει απαντήσει διεξοδικά σε διάφορες αμφισβητήσεις και έχει καταλήξει ότι το κτήριο είναι στατικά επαρκές και ασφαλές, κατάλληλο να λειτουργήσει ως εκπαιδευτήριο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας κατόπιν διαδοχικών εξονυχιστικών ελέγχων παραχώρησε νέο πιστοποιητικό πυροπροστασίας πενταετούς διάρκειας την 31η  Ιανουαρίου 2019.

Αποφάσεις και επίσημες διοικητικές πράξεις των αρμόδιων υπηρεσιών που πιστοποιούν την καταλληλότητα του κτηρίου του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College βρίσκονται εν ισχύ εδώ και μήνες.

Εκκρεμεί η τυπική υπογραφή της άδειας λειτουργίας από τον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου  και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Πλέον το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί μια τόσο σημαντική επένδυση για την πόλη της Λάρισας.