Μάχη για το κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθεί; Εκεί κρίνεται – Ποια τα ποσά;

Τεράστια ανάσα! Σας αφορά όλους!

Μεγάλη μάχη δίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει το ΟΚ και να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα!

Ποια είναι τα ποσά; Που κρίνεται η καταβολή του;

Με τελική σφραγίδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα «κλειδώσει» το πού θα µοιραστεί τον ∆εκέµβριο το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους.

«Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όπως είπε «η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο, ανακουφίζει τους πιο αδύναμους, κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τις οποίες οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ.