Μαδούρο: “Τι θέλεις Τραμπ, ένα νέο Βιετνάμ;”

Ο Νικολάς Μαδούρο, προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τράμπ ότι θα βάψει με αίμα το Λευκό Οίκο εάν επιμείνει στην ανατροπή του.

«Σταμάτα. Σταμάτα Τραμπ. Κάνε το σωστό! Κάνετε λάθη που θα αφήνουν τα χέρια σας λερωμένα με αίμα και θα αφήσετε την προεδρία με λεκέδες από αίμα. Γιατί θέλετε να επαναλάβετε ένα Βιετνάμ;», είπε ο Μαδούρο σε δραματικό τόνο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Ισπανό δημοσιογράφο Jordi Évole.

Επίσης, απέρριψε τα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα για εκλογές, λέγοντας: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανέναν. Αρνούμαι να ζητήσω εκλογές τώρα – θα γίνουν εκλογές το 2024. Δεν μας νοιάζει τι λέει η Ευρώπη», είπε ο Μαδούρο.

Τέλος, πρόσθεσε: «Αν η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία μας επιτεθεί, θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας … Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τη Βενεζουέλα».

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα θεωρείται μια επιλογή και ότι απέρριψε την πρόταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να συναντηθούν.

«Σίγουρα, είναι κάτι που ενδέχεται…είναι μια επιλογή», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS. Ο Τραμπ είπε ότι ο Μαδούρο του ζήτησε πριν από μήνες να συναντηθούν αλλά εκείνος απέρριψε την πρότασή του.

«Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ», είπε. «Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εξέπνευσε χθες το βράδυ και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αναγνωρίσουν σήμερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.