Νέος κύκλος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΝΔ – Καμμένου για το ταξίδι στο Μονακό

Πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της απάντησης που έδωσε μέσω Twitter, ο Πάνος Καμμένος σε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Μονακό.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ εγκαλούν τον κ. Καμμένο για προκλητική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε πως «ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης και το σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο επιδεικνύοντας, μάλιστα, την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρίγκιπα του Μονακό να παραστεί σε δεξίωση επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε απαντήσει στους βουλευτές με ένα εξόχως ειρωνικό tweet, γεμάτο υπονοούμενα, σε μια τοποθέτηση που απέχει πολύ από μια κόσμια πολιτική αντιπαράθεση: «Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους: Αυτοί που παριστάνουν τους συνοδούς τ.μοντέλων για να καλύπτουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών. Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3000€».

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω απάντηση προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, όχι μόνο εντός της ΝΔ αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, και παρά τον σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε»: «Ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καμμένος είναι γνωστός. Του έχει ασκηθεί, κατά τη γνώμη μου, μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει και την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρίζονται από την απόλυτη υποκρισία. Οι άνθρωποι που κάνουν κριτική στον κ. Καμμένο για το συγκεκριμένο ταξίδι, είναι οι απόλυτα και ολοκληρωτικά υποκριτές. Επομένως, νομίζω ότι είναι δίκαιη η οργή του κ. Πάνου Καμμένου. (…)Ο κ. Καμμένος το έχει αποδείξει αυτό, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι».

Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη η οποία τόνισε πως «η πλήρης κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις χυδαιότητες που εκτοξεύει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απλώς επιβεβαιώνει ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί, χέρι-χέρι, ως το τέλος, τον δρόμο της πολιτικής εξαχρείωσης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εξάλλου πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν για τη χώρα».

Στην κ. Σπυράκη, απάντησε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι «είναι πια βέβαιο ότι στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει ούτε ένας καθρέφτης. Γιατί αλλιώς θα έβλεπαν ότι η σημερινή ηγετική της ομάδα είναι οι αυθεντικοί εκφραστές της χυδαιότητας, της απόλυτης εξαχρείωσης και της απύθμενης υποκρισίας. Κρίμα», ενώ σημείωσε: «Το ποιος θα είναι παρελθόν, ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης και η εκπρόσωπός του να το κρίνει ο ελληνικός λαός όταν σημάνει η ώρα».

newpost