Νικόλ Κυριακοπούλου: Επιστρέφει δυναμικά στους… αιθέρες

Μπορεί να ξεκίνησε αργά την ενασχόλησή της με τον στίβο, στα 16 της χρόνια, όμως η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της και να ονειρεύεται μία θέση στο βάθρο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Με βάση την πορεία της και τις επιδόσεις της το 2015, ίσως ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, αν ένας τραυματισμός δεν της στερούσε την συμμετοχή της. Όμως κάθε άλλο παρά τα έβαλε κάτω. Αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, έφερε στον κόσμο μία πανέμορφη κόρη και αμέσως επέστρεψε στην μεγάλη της αγάπη, στο άλμα επί κοντώ.

Η 32χρονη, πλέον, Νικόλ Κυριακοπούλου, απέδειξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο, με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε, ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος, στις γυναίκες. Μπορεί η αγωνιστική άνοδος, τα τελευταία δύο χρόνια, της Κατερίνας Στεφανίδη να την έφερε στην σκιά της, όμως η Νικόλ έχει στραμμένη την προσοχή της σε όσα μπορεί να πετύχει η ίδια και κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικά βλέπει την συναθλήτριά της.
Ισα ίσα μάλιστα, το να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με μία κορυφαία άλτρια στον κόσμο, όπως είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, έχει μόνο κέρδη να αποκομίσει από αυτό και τίποτα λιγότερο.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου, το 2015, είδε ότι έχει άστρο στο άλμα επί κοντώ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την καλύτερη χρονιά της. Δεν ήταν μόνο το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου, στο Πεκίνο το 2015 αλλά και το γεγονός ότι στην ίδια χρονιά κατέρριψε πέντε φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ (σε κλειστό και ανοιχτό στίβο), ανεβάζοντας τον πήχη στα 4,83μ. Σημαντική επιτυχία ήταν και η κατάκτηση της 1ης θέσης στην τελική κατάταξη του Diamond League στο αγώνισμα του επι κοντώ γυναικών, κερδίζοντας το τρόπαιο – “διαμάντι” – μια επιτυχία που σημειώθηκε για 1η φορά από οποιονδήποτε Έλληνα αθλητή/τρια στην ιστορία του θεσμού.
Όμως ο τραυματισμός της, αμέσως μετά, της στέρησε το όνειρο της συμμετοχής και της διάκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, κάτι για το οποίο επιφυλάσσεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο, σε δύο χρόνια, παρότι το «κοντέρ» θα γράφει 34, στην ηλικία της.
Η πρώτη μεγάλη αθλητική επιτυχία για την Κυριακοπούλου ήταν το 2012, όταν κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Ελσίνκι. Σημαντικές επιτυχίες ήταν η 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 και η κατάκτηση της 1ης θέσης στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα το 2009 με ρεκόρ αγώνων 4.50μ, καθώς και η 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2004.
Το 2015, το πιο γνωστό και έγκυρο Αμερικάνικο περιοδικό για τον στίβο, Track and Field News την κατέταξε στην 1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος, ενώ το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό site “All Athletics” της απένειμε την 2η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης. Στο Ranking -Top List της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου IAAF είχε την 3η θέση, ενώ κατάφερε να πετύχει και την 6η θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα του επι κοντώ.
Μετά από τον τραυματισμό της το 2015 και την γέννηση της κορούλας της το 2017, η Νικόλ έχει γυρίσει στην ενεργό δράση πιο δυνατή από ποτέ και με πείσμα για να αποδείξει ότι ανήκει στις κορυφαίες άλτριες στον κόσμο. Ευκαιρία για να το αποδείξει θα αποτελέσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 2019 στο Κατάρ αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκυο το 2020.