Ν. Τόσκας: “Έχουμε να κάνουμε με εμπρησμό!”

Σε έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Τόσκας, παρουσία των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ανέβασαν τον επίσημο απολογισμό στους 83 νεκρούς, ενώ ο Ν. Τόσκας μίλησε ανοιχτά για στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό!

«Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού βρέθηκαν με τη βοήθεια δορυφόρων και του ΕΛΔΟ τα στίγματα των σημείων απ΄οπου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές», ανέφερε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος για να επισημάνει στη συνέχεια ο κ. Τόσκας ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού. Για την Πεντέλη υπάρχει εύρημα που μας έχει οδηγήσει σε ανακριτικές έρευνες. Με προβληματίζει και ο τελευταίος εμπρησμός χθες τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Νέας Μάκρης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Δεν υπάρχει ενέργεια χωρίς λάθη. Θα έρθει η ώρα που θα μιλήσουμε και για λάθη. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Προσπαθώ να βρω τα λάθη και δεν τα βρίσκω».

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής ανέφερε ότι οι ριπές ανέμων έτρεχαν με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε λόγο για ακραίες συνθήκες.