Οικογένεια Πάστρα: Εγκυμοσύνη στη σκιά του αιφνιδίου θανάτου του Σάκη Πάστρα

του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο η είδηση του θανάτου του πεθερού του Mr Nammos, Φραντζέσκου Τζαννή, Σάκη Πάστρα. Το πρωινό της Τρίτης ο 61χρονος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή σε διαμέρισμα της Αθήνας, την οποία είχε επισκεφθεί για προσωπικές υποχρεώσεις.
Επισήμως, τα αιτία του θανάτου αποδίδονται σε πνευμονικό οίδημα το οποίο προκλήθηκε από ανεξήγητη -μέχρι στιγμής- αιτία. Αμέσως ειδοποιήθηκε η σύζυγός του Ήβα Πάστρα, αλλά και οι κόρες του Βερόνικα και Όλγα.
Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση μεταδόθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη στο κοσμοπολίτικο νησί, στο οποίο ο κοσμηματοπώλης περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής του απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στο γνωστό beach bar Νammos, το οποίο τρέχει ο γαμπρός του Φραντζέσκος Τζαννής, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του αποθανόντος Βερόνικα Πάστρα. Άπαντες αδυνατούσαν να πιστέψουν την είδηση του αιφνίδιου χαμού του επιχειρηματία ο οποίος ηγήθηκε της οικογενειακής επιχείρησης με τα κοσμήματα, αλλά είδε το όνομά του να εμπλέκεται στη γνωστή υπόθεση με τους Ρομά οι οποίοι ξάφριζαν Ρόλεξ και χρυσαφικά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στον εισαγγελέα

Η αποκάλυψη του γιγαντιαίου κυκλώματος πριν από λίγα χρόνια και η σύλληψη αλλά και προφυλάκιση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλη ταραχή στην οικογένεια Πάστρα. Ήταν γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι ο πατριάρχης της οικογένειας διατηρούσε ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, σχεδόν αδελφικούς, με τον Αγγλούπα. Παρόλο που το όνομα του Σάκη Πάστρα δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε, εν τούτοις συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία έφτασαν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών τον εμφάνιζαν ως παραλήπτη ρολογιών και κοσμημάτων τα οποία προμηθευόταν ο Αγγλούπας, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κρατούμενος στις φυλακές. Η ανώνυμη καταγγελία που έβαζε και τον Σάκη Πάστρα στο κάδρο των εμπλεκομένων ήταν αρκετή για να κληθεί από τον εισαγγελέα.
Είχε προηγηθεί η σύλληψή του από άνδρες της Αστυνομίας στα Βόρεια Προάστια, στα οποία διέμενε αλλά και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Σε έρευνα στο σπίτι του Πάστρα είχαν βρεθεί ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια κ.ο.κ., για τα οποία ο αποθανών είχε δηλώσει πως δεν είχε «εύκαιρα» τα παραστατικά. Επίσης, εντοπίστηκε να κατέχει και μια καραμπίνα, για την οποία δεν είχε την απαραίτητη άδεια και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Η γνωριμία του με την Ήβα και τα προβλήματα στον γάμο

Ο Σάκης Πάστρας ήταν παντρεμένος με την Ήβα Πάστρα, με την οποία γνωρίστηκε προ τριακονταετίας. Από τον γάμο απέκτησαν δύο κόρες -τη Βερόνικα και την Όλγα Πάστρα- καθώς και έναν γιο -τον Νίκο-, ο οποίος σπούδασε Οικονομικά στο BCA College. Όπως είναι γνωστό, η Βερόνικα Πάστρα γνώρισε και παντρεύτηκε τον πρώην σερβιτόρο και νυν «εγκέφαλο» του Nammos Φραντζέσκο Τζαννή, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η σχέση του ζεύγους Πάστρα δεν ήταν και στα καλύτερά της, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό για τα άτομα του περιβάλλοντός τους ότι ο Σάκης και η Ήβα έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους και απλώς παρέμεναν παντρεμένοι για τυπικούς, κυρίως, λόγους.

Έγκυος η Όλγα Πάστρα

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το ότι σε λίγους μήνες ο Σάκης Πάστρας θα γίνει για ακόμη μία φορά παππούς. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΜΠΑΜ», η Όλγα Πάστρα διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, απόρροια της σχέσης της με τον Mr Simple Caracters, Σπύρο Λιακωτίτη. Πρόκειται για τον γιο του Δημήτρη και της Ράνιας Λιακωτίτη, που ουσιαστικά τρέχουν την ομώνυμη εταιρεία με τα είδη ένδυσης, η οποία έχει αξιοπρόσεκτη παρουσία στην ελληνική αγορά και φυσικά στη Μύκονο. Η Όλγα και ο Σπύρος γνωρίστηκαν πριν από μερικά καλοκαίρια στο Νησί των Ανέμων και πολύ σύντομα αναπτύχθηκε μεταξύ τους ισχυρή φιλία η οποία κατέληξε σε σχέση. Πριν από λίγο καιρό το ζεύγος ανακοίνωσε στα οικεία του πρόσωπα το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης, ενώ είναι πλέον πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.