Ο Γιαννακόπουλος χτίζει τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης

Η φετινή χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και των φίλων του Παναθηναϊκού. Μέσα σε λίγες μέρες, ο ισχυρός άνδρας των πράσινων γνώρισε και την χαρά και την λύπη. Σαφώς η απώλεια του πατέρα του, Παύλου, δεν ανταλλάσσεται με καμία επιτυχία και με κανέναν τίτλο.

Όμως η παρακαταθήκη που άφησε στον Παναθηναϊκό και στο Ελληνικό μπάσκετ ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έχει αποτελέσει ήδη εφαλτήριο για να συνεχίσει την δυναστεία ο γιος του, Δημήτρης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε γρήγορα στα δύσκολα, κατάφερε όμως να ανταποκριθεί. Από το 2012 που ανέλαβε ουσιαστικά τα ηνία της ΚΑΕ, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2013, 2014, 2017, 2018) και έξι κύπελλα Ελλάδος (2012-2017). Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που είχε από τον Ολυμπιακό, μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεση και να πετύχει. Μέσα σε όλα, είχε να αντιμετωπίσει και την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση. Μία μεγάλη προσωπικότητα που άφησε τα παρκέ και ήταν δεδομένο ότι η απουσία του θα άφηνε κενό. Ωστόσο με μεθοδικότητα, αυτή η απουσία καλύφθηκε. Δεν θα πω ότι ο Διαμαντίδης ξεχάστηκε. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ ένας τέτοιος παίκτης. Όμως οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν και τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, απάλυναν την απώλεια του μεγάλου αρχηγού της ομάδας. Ωστοσο, σε αυτή την εξαετία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο τιμόνι της ομάδας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει προσθέσει το έβδομο αστεράκι στην φανέλα του. Και αυτός είναι πλέον ο μεγάλος στόχος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ. Είναι δεδομένο, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, ότι ο Γιαννακόπουλος θέλει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα και να την κατακτήσει. Εχει πεισμώσει προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις «ορέξεις» του Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Γιαννακόπουλος θα την φτάσει την κόντρα μέχρι τα άκρα, ελπίζοντας να βγει νικητής. Προσπαθώντας να δικαιωθεί απέναντι στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας. Δεν πρόκειται πάντως να παραδοθεί και να το βάλει στα πόδια, επιλέγοντας την υποβαθμισμένη διοργάνωση της FIBA.
Αυτή την στιγμή ο Γιαννακόπουλος σχεδιάζει τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου με το ίδιο μπάτζετ, ενδεχομένων και κατά ένα ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο, θέλοντας να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο όνειρο του 7ου αστεριού. Είναι κάτι που για τον ίδιο αποτελεί αυτοσκοπό πλέον.