Ο Νίκος Μπελαβίνας υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Κι ενώ προ ημερών αρνήθηκε την πρόταση του κυβερνητικού κόμματος για την υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας, ο Νίκος Μπελαβίνας δέχθηκε να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά, εκεί που μεγάλο φαβορί είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος και νυν δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης. Η υποψηφιότητά του «κλείδωσε» έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, οι οποίοι τον έπεισαν να κατέβει σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι Πασαλιμανιώτης και η σχέση του με τον Πειραιά τον έκανε να δεχθεί, παρά το ότι είναι πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΕ.. Είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος και διδάσκει στο Πολυτεχνείο αστικό σχεδιασμό. Από το 1999 είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Δρίτσα, «Λιμάνι της Αγωνιίας». Έχει κάνει μεγάλο αριθμό πολεοδομικών προγραμμάτων για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

 

Το πρώτο του ποστάρισμα στο Facebook ήταν εξαιρετικά επιθετικό, με στόχο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τον Γιάννη Μώραλη:

Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake «θρίλλερ» για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος:Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία.