Ο πρωθυπουργός απαγορεύεται να δέχεται δώρα -Ποινικό θέμα οι διακοπές Τσίπρα σε σκάφος

Μια νέα διάσταση προκύπτει για τις σκαφάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στο Ιόνιο, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει δηλώσει το ταξίδι στο πόθεν έσχες του.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως η Κατερίνα Παναγοπούλου ανέφερε πως παραχώρησε το υπερπολυτελέστατο σκάφος της και το πλήρωμά του στον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένειά του για μία εβδομάδα, άρα πρόκειται για δωρεά. Αυτό όμως απαγορεύεται για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ να τη δηλώνει στο πόθεν έσχες του.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός της χώρας και κάθε μέλος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ. Είναι σίγουρα πάνω από 100.000 ευρώ την εβδομάδα για σκάφος 34 μέτρα με πλήρωμα. Στον πρωθυπουργό δεν μπορείς να κάνεις παραχώρηση. Δεν υπάρχει φιλοξενία στον πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αν του κάνει κάποιος δώρο πάνω από 200 δολάρια, εκείνος το δίνει στο πρωτόκολλο, γιατί απαγορεύεται να το πάρει ο ίδιος.
«Θα έπρεπε να το έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες ο Τσίπρας»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την παραχώρηση του υπερπολυτελούς σκάφους από την εφοπλιστική οικογένεια, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και θα πρέπει να ελεγχθεί. «Τώρα πρέπει να δούμε αν ο Τσίπρας τις έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές και πρέπει να τις έχει δηλώσει ο λογιστής του ως τεκμαρτό εισόδημα. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο πόθεν έσχες του, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
iefimerida