Ο Τσίπρας αναζητά στρατηγική, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εξηγήσει την ήττα -Το παρασκήνιο

Τελείως αμήχανες είναι οι ερμηνείες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που δείχνει και το σοκ που έχει υποστεί η ηγεσία του κόμματος, η οποία δεν ανέμενε αυτή την αντίδραση του κόσμου στις κάλπες.

Υστερα από την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και με διαφορά που σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ, ύστερα από την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές- όπου όλη η Ελλάδα βάφτηκε γαλάζια- και ύστερα από τις απανωτές νίκες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Δήμους, όπου επικρατεί ακόμα και σε παλαιά φέουδα της Αριστεράς, η Κουμουνδούρου δείχνει παραζαλισμένη.

Και αδυνατεί να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες αντιδράσεις. Στην αρχή εκτιμήθηκε ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τι ψήφισε, μετά θεωρήθηκε ως μη επαρκής ο χρόνος που διέθετε η κυβέρνηση ώστε να γίνει κατανοητή η πολιτική της, στήριξης των ασθενέστερων, μετά εκτιμήθηκε οτι υπήρξε πολύ βαριά η φορολογική πίεση στην μεσαία τάξη… και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα ‘ριξε στην αποχή και ετοιμάζεται να περισώσει ό,τι μπορεί στις εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστική της αμηχανίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία δήλωση του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά που συμπέρανε οτι το κυβερνών κόμμα «δεν υπέστη στρατηγική ήττα, αλλά απλά έχασε δύο περιφέρειες», την ώρα που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Η σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την τυπική βόλτα στο Σύνταγμα, το βράδυ του «βατερλό» της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου, και παρά τα τεχνητά χαμόγελα δεν μπόρεσε να κρύψει την κακή ψυχολογία του.
iefimerida