Ο Τσίπρας γνώριζε ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί

Με πάταγο κατέρρευσαν η προπαγάνδα και τα ψέματα του Μαξίμου για την τραγωδία στο Μάτι μετά από τις σημερινές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού και του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση γνώριζε από το απόγευμα της Δευτέρας για την ύπαρξη νεκρών στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού.

Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε ότι είχε ενημερωθεί για το χάος που επικρατούσε στο Μάτι, άλλα δεν κρίθηκε ασφαλής η πληροφόρηση καθώς προήλθε από τους άνδρες των ΟΥΚ οι οποίοι επιχειρούσαν στη θάλασσα.

Γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών – Eίναι επίσημο

Στο ανατριχιαστικό συμπέρασμα πως όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι, αλλά η πολιτική ηγεσία και η φυσική ηγεσία της χώρας μιλούσαν για την φωτιά στην… Σουηδία και τα εναέρια που έχει ζητήσει ως συνδρομή από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να σβήσει τις φωτιές της, καταλήγουν άπαντες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις, υπουργών, λιμενικών, αστυνομικών και πυροσβεστών.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από την πυροσβεστική με τις οποίες επικοινώνησε το Newpost.gr και ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της, «γνώριζαν όχι απλά ότι είχαμε νεκρούς, αλλά ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί».

Και ενώ όλη η χώρα παρακολουθούσε «μουδιασμένη» τις εικόνες της καταστροφής που ξετυλίγονταν από τους τηλεοπτικούς δέκτες και οι κάτοικοι της περιοχής, είτε θρηνούσαν νεκρούς, είτε αναζητούσαν αγνοούμενους, ο πρωθυπουργός ρωτούσε μεταξύ άλλων τους υπουργούς και τους αρχηγούς της πυροσβεστικής και της αστυνομίας: