Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κατσιμπάρδης

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Γιώργος Κατσιμπάρδης. Πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 79 ετών. 

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1939 στα Δόμβραινα Βοιωτίας και μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άσκησε τη δικηγορία. Παράλληλα είχε πλούσια αθλητική δράση, υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960).

Κατά την διάρκεια της επταετίας άρχισε η πολιτική του δράση με το ΠΑΚ, η οποία συνεχίστηκε το 1974, καθώς υπήρξε ένας ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1997 ως το 2000, ενώ άσκησε και καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών (1987-88). Από το 1984 ως το 1987 ήταν στον προεδρικό θώκο του ΣΕΓΑΣ.

Ο  Γιώργος Κατσιμπάρδης μεταξύ άλλων άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο, ενώ ως δικηγόρος εκπροσώπησε αφιλοκερδώς, εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ μεταξύ άλλων εξέφρασε την θλίψη για τον χαμό του Γιώργου Κατσιμπάρδη:

«Απέραντη θλίψη σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου, σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου, του Γιώργου Κατσιμπάρδη, επιτίμου Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένου δικηγόρου, πρωταθλητή και Βαλκανιονίκη Στίβου, συγγραφέα, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Βοιωτίας επί σειρά ετών και Υφυπουργού Εσωτερικών.

Γεννήθηκε στη Δομβραίνα Βοιωτίας το 1939, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία. Με την ιδιότητά του αυτή υπερασπίστηκε, πολλές φορές αφιλοκερδώς, εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Υπήρξε πρωταθλητής στα αγωνίσματα ταχύτητας και αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης με την εθνική ομάδα 4χ100μ. το 1959 στο Βελιγράδι.

Η αγάπη του για τον κλασικό αθλητισμό τον οδήγησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για τον Στίβο με σημαντικότερες αυτή της καθιέρωσης του Σωματειακού Προπονητή και του Σχεδιασμού τα οποία εφάρμοσε μαζί με μια σειρά άλλων καινοτόμων μέτρων όταν αναδείχτηκε Πρόεδρος το 1984,της αρχαιότερης και μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας μας, του ΣΕΓΑΣ, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1987 όταν παραιτήθηκε για να αναλάβει το Υφυπουργείο Εσωτερικών. Αργότερα επανήλθε και επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Η Ομοσπονδία για την προσφορά του, τον έχει ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρό της.

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης πρωτοστάτησε για τον «καθαρό», όπως έλεγε, αθλητισμό, κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον των αναβολικών, ιδρύοντας τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά (ΑΧΩΑ)». Με την ιδιότητα του προέδρου του ΑΧΩΑ διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα με ομιλητή τον ίδιο και προσωπικότητες του Αθλητισμού, της Νομικής Επιστήμης, της Πολιτικής και άλλων επιφανών.

Η πολιτική δράση του Γιώργου Κατσιμπάρδη ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ ενώ το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης είχε όμως και μια άλλη σημαντική δραστηριότητα. Ηταν πολυγραφότατος και μέχρι τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωνε υλικό για την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία:

•    Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα – Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1995

•    Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες – Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1996

•    Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής – Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1997

•    Υπάρχει και η Βουθόη – Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2000

•    ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός – Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2005

•    Ιστορία επτά μύθων. Κύκλια έπη, Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος και Ηρόδοτος: οι βασικές πηγές του 1ου τόμου

•    Ιστορία επτά μύθων. Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης: οι βασικές πηγές του 2ου τόμου

•    Βλάχοι και Βάκχοι στη Θήβα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συντετριμμένοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του ενώ αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή στον τελευταίο χαιρετισμό και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου στη Λάρισα».