Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση Πετσίτη -Ερχεται σύντομα στη Βουλή

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Πετσίτη μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι ήταν υπάλληλος του καταδικασθέντος επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καιρό πριν αποχωρήσει από το επιτελείο του Νίκου Παππά, και σύντομα η υπόθεση θα τεθεί υπό τον έλεγχο της Βουλής.

Καθώς η αντιεισαγγελέας της Αρχής για το Μαύρο Χρήμα Αννα Ζαΐρη – Αρκουλή, κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τόσο για τις έρευνες στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη οσο και για την απόφασή της να μεταθέσει τον προϊστάμενο της Αρχής που ερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, όπου και πάλι είναι μπλεγμένος ο Μανώλης Πετσίτης. Απόφαση που οδήγησε τον συγκεκριμένο υπάλληλο σε παραίτηση.

Ήδη η τελευταία αποκάλυψη για τους δεσμούς του Μανώλη Πετσίτη με το σύστημα Λαυρεντιάδη έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αφού από επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι κ. Πετσίτης είχε αναλάβει να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των off shore του κ. Λαυρεντιάδη, πριν από τις εκλογές του 2015. Γεγονός που σημαίνει ότι όταν μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ήδη μισθοδοτούμενους από έναν σκοτεινό επιχειρηματία, που βρίσκεται τώρα στον Κορυδαλλό. Όμως η στενή σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, κάνει ακόμα πιο εμφανή την εμπλοκή του Νίκου Παππά, αφού και οι δυο είναι συνεργαζόμενοι με τον περίφημο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που συνόδευε τον κ. Παππά στο ταξίδι του στην Βενεζουέλα το 2013. Τυχαίο;

Και σαν να μην έφθασαν όλα αυτά, ήρθε και η δήλωση του Νίκου Παππα προχθές, ότι ο πρώην συνεργάτης του εργαζόταν «από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, με εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση ήταν σε σύγκρουση», για να τον εκθέσει ακόμα περισσότερο. Αφού και διαψεύδεται από τα πράγματα και δίνει την εντύπωση ότι ο υπουργός θέλησε να θολώσει τα νερά.

Πλέον η διερεύνηση της υπόθεσης περνά στην δικαιοδοσία της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως συναινεί στο αίτημα της ΝΔ να προσέλθει στην επιτροπή η Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος που μαζί με τις κυπριακές αρχές διερευνούν τις δοσοληψίες του Μανώλη Πετσίτη.

iefimerida