Παρίσι : Επτά νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Το πολυόροφο κτίριο, σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες της πόλης, στο Παρίσι έχει παραδοθεί στις φλόγες. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, αφού η κατάσβεση της φωτιάς, στην οποία συμμετείχαν 200 πυροσβέστες, ολοκληρώθηκε περίπου στις 06:00 το πρωί, σχεδόν πέντε ώρες αφού ξέσπασε.

Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι 27, ανάμεσά τους και τρεις πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα. Οι πυροσβέστες έκαναν λόγο για σκηνές αδιανόητης βιαιότητας, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την πύρινη λαίλαπα που αντιμετώπισαν και η οποία στέρησε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα και άμεσα στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Περίπου τις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας), οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το ακίνητο, στην οδό Ερλανζέ, αλλά συνέχιζαν την προσπάθεια να κατασβέσουν τη φωτιά. Αρκετά άλλα ακίνητα στη συνοικία χρειάστηκε επίσης να εκκενωθούν.

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλές διασώσεις, ειδικά κάποιων ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγες», εξήγησε ο Κλεμάν Κονιόν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, στο Γαλλικό Πρακτορείο.