Παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Χωρίς ανταγωνισμό παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μετά την τοποθέτηση της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου στην προεδρία και της Αννας Νάκου, πρώην νομικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στην αντιπροεδρία, το τρίο συμπληρώνεται από τη Βασιλική-Σύλβια Καμπαλούρη στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Η κυρία Καμπαλούρη δεν έχει στο βιογραφικό της προτέρα διοικητική θέση ευθύνης στο Δημόσιο, ούτε κάποια θέση ευθύνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προϊσταμένη ή ως διευθύντρια, αφού ήταν υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή έως ότου αποσπάστηκε σε υπουργικά γραφεία. Παράλληλα, είχε αναπτύξει και έντονη κομματική δράση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση της νομικού Σύλβιας Καμπαλούρη έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ξεκάθαρη αρνητική έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας κατά της Ελλάδος, στην οποία σημειώνεται ότι «ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».

Όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει να συμμορφώνεται, αλλά εξακολουθεί την επιχείρηση κομματικοποίησης του κράτους, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα νευραλγική υπηρεσία, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος