«Πατάει γκάζι» και φέτος ο Τουρισμός – Από ποιες χώρες εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον

Στόχο να υπερβεί την ερχόμενη τουριστική σεζόν τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες (έναντι 27,2 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2017 και εισπράξεων 14,6 δις ευρώ) βάζει για φέτος το Υπουργείο Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν τα μηνύματα που καταφθάνουν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα πρακτορεία του εξωτερικού, τα οποία είναι ιδιαίτερα θετικά και ελπιδοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Υπουργείο Τουρισμού, ένα μήνα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα αυξημένες σε ποσοστό έως 30% αναμένεται να είναι οι κρατήσεις τουριστών από τα οργανωμένα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελούν δύο από τις πλέον παραδοσιακές αγορές προώθησης τουριστών προς τη χώρα μας.

Ανάλογα θετικά μηνύματα εκπέμπονται και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο με εκτίμηση για αύξηση των επισκεπτών της κατά 12% και της Σερβίας με αύξηση 15%.

Από την άλλη ερωτηματικό για την τουριστική σεζόν του 2018 αποτελεί η στάση που θα τηρήσουν οι Ρώσοι οι οποίοι πέρυσι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό να επισκεφτούν άλλες τουριστικές αγορές όπως την Τουρκία και χώρες της βόρειας Αφρικής και λιγότερο τη χώρα μας (589.000 επισκέπτες).

Εκτός του στόχου να υπερβεί φέτος η χώρα μας τον αριθμό των 30 εκατομμυρίων τουριστών, ιδιαίτερο βάρος από το Υπουργείο Τουρισμού δίνεται και στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού οποίος εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ,λόγω της οικονομικής κρίσης, σε πτωτική πορεία.

newpost