Πλαστό το πιστοποιητικό αναπηρίας του Ναστούλη- Επιστρέφει στην φυλακή

Επιστρέφει στην φυλακή ο Δημητρης Ναστούλης, καθώς η εισαγγελική έρευνα για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών κατέληξε στο ότι ο γνωστός ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας. Η σύλληψη του Δημήτρη Ναστούλη έγινε από αστυνομικούς στο σπίτι του, αφού βρισκόταν εκεί με περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκιση του -με το επίμαχο πιστοποιητικό- τον Ιανουάριο του 2018.

Αφορμή και την σύλληψη του ισοβίτη ήταν η προ ημερών άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη, του Αρη Φλώρου και ακόμα 15 εμπλεκομένων (γιατρών και υπαλλήλων ΚΕΠΑ) για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Το πόρισμα της εισαγγελιας κατά της διαφθοράς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και το πιστοποιητικό αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου ήταν «προβληματικό», καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαβίβαση των στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν στον Ναστούλη, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη, στον εισαγγελέα της Λαμίας για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Δημήτρης Ναστούλης

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με βούλευμα του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή, καθώς βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

 

Πηγή: Έθνος