ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ στην Ομόνοια από νεαρούς

Survival Sex στο κέντρο της Αθήνας με νεαρούς μετανάστες να πουλούν το κορμί τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Αυτό καταγράφει σε ρεπορτάζ του το NBC.

Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου καταγράφεται η περιπέτεια του 19χρονου Αφγανού Κασίμ, ο οποίος περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Στόχος του ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.

Ετσι, κατέληξε στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πουλούν το κορμί τους για λίγα ευρώ.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις» δηλώνει ο Κασίμ.

Ο 19χρονος Αφγανός αποκαλύπτει ότι η τιμή για σεξ έχει φθάσει και τα 5 ευρώ καθώς υπάρχουν πολλοί νεαροί μετανάστες και μικρότεροι από τον ίδιο, που πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του NBC επίσημαίνεται ότι την ώρα που ο Κασίμ τους αποκάλυπτε όλα αυτά, ασπρομάλληδες ηλικιωμένοι έπιαναν κουβέντα με νεαρούς μετανάστες είτε για να τους προσφέρουν έναν καφέ είτε για κάτι περισσότερο.

Το όνειρό του, πάνως είναι να φύγει από την Ελλάδα. «Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω» είπε ο 19χρονος Αφγανός στον δημοσιογράφο του NBC.

Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ ο οποίος κατά δηλωσή του είναι 22 ετών αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17.

Ο Φαζούλ παραδέχεται στο NBC ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω με τον Κασίμ να σχολίαζει ότι «δεν στέκει καλά το μυαλό του».

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» λέει ο Φαζούλ εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένεια του πού έχει καταντήσει.

Σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό Τάσο Σμετόπουλο η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016. Όπως σημειώνει το NBC στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι με το 95% αυτών να είναι αγόρια. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει χώρους μόνο για 1.000 ασυνόδευτα νεαρά παίδιά σε οργανωμένες δομές.

iefimerida