Προφυλακίστηκε ο 65χρονος από το Θέρμο

«Υπέρμετρη αυστηρότητα και εύκολη οδό» χαρακτηρίζει την προσωρινή κράτηση που επεβλήθη στον 65χρονο από το Θέρμο ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας και υποστηρίζει ότι θα αρκούσε η επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ σημειώνει ότι δεν θα αποδειχθούν οι κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου και ασέλγεια

Αναλυτικά ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας αναφέρει,

Ο εντολέας μου ΒΓ 65 ετών κατηγορούμενος για παράβαση τών άρθρων324 παρ1, 2εδ β και 338παρ 1 εδ βΠΚ δλδ αρπαγή ανηλίκου και ασέλγεια κατ εξακολούθηση πού φέρεται ότι τέλεσε στίς 26.1.2019 κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινώς κρατούμενος με βάση το υπ’ αριθμ.2/2019 ένταλμα προσωρινής κράτησης τής κ Ανακρίτριας Αγρινίου.
Μας άκουσε μία(1 )ολόκληρη ώρα η κ Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου
Δεν νομίζω με την διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση πραγματογνωμοσύνη θα αποδειχθεί η ασέλγεια.
Περίπτωση αρπαγής δεν υπάρχει.
Οπότε θα υποβληθεί αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης.
Αρκούσε η επιβολή περιοριστικών όρων για να εξασφαλιστεί η εμφάνιση του στο Δικαστήριο.
Έχει γνωστή μόνιμη διαμονή λευκό ποινικό μητρώο και Δεν είναι αντικειμενικά ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων.
Ιδιαιτέρως αυστηρή η απόφαση για έναν 65 χρόνο άρρωστο με κινητικό πρόβλημα που ενδεχομένως είναι αθώος, να λαμβάνει προκαταβολή ποινής.
Με το σύνηθες αιτιολογικό ότι αν αφεθεί ελεύθερος κρίνεται πολύ πιθανό θα διαπράξει και άλλα εγκλήματα στο μέλλον.
Πληρώνει για την αμέλεια ,την αφέλεια και καλοσύνη του.
Οι γονείς δέν έσπευσαν αμέσως ώς όφειλαν να παραλάβουν αυθημερόν την θυγατέρα τους και η μητέρα κατά νόμον υπεύθυνη δέν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
Ενδεικτικό των αμφιβολιών της
Η προφυλάκιση (προκαταβολή ποινής)που κάμπτει το τεκμήριο αθωότητας, είναι ο εύκολος δρόμος η συνήθης επιλογή για τούς Ανακριτές στην Ελλάδα παρά όσα προβλέπει η ΕΣΔΑ και ο ΚΠΔΆρθρ.282,286.

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Συνήγ.υπεράσπισης
Δικηγόρος