Σαλμάς σε δημοσιογράφους: «Προσωπική επιλογή να μην υπογράψω» – Δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού στη Novartis

Τους λόγους τους οποίους δεν συνυπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους υπουργούς Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή, εξήγησε ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως από τη στιγμή που ο ίδιος είχε παραπεμφθεί στη προανακριτική στην υπόθεση της Novartis δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία της υπογραφής. «Υπάρχει ένα προσωπικό στοιχείο στο καθένα εμένα αυτή είναι η άποψη μου», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ακόμα διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «είμαι 18 χρόνια στο κόμμα και δεν έχω διαφοροποιηθεί ποτέ! Σε αυτό το λεπτό θέμα, έχω μια προσωπική ευαισθησία που έγινε σεβαστή!».

Ο κ. Σαλμάς εμφανίστηκε ακόμα ενοχλημένος, απογοητευμένος και πικραμένος από την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν σκοπεύει να αποσυρθεί από αυτή (παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε). «Είμαι γιατρός που ασχολήθηκε με τη πολιτική σε άλλες συνθήκες και τώρα που υπάρχει όξυνση με ενοχλεί! Δεν είχα ονειρευτεί έτσι την πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος εκτίμησε πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού στην υπόθεση της Novartis, καθώς « οι πολυεθνικές δεν είχαν μπάτζετ για πολιτικούς», ωστόσο σημείωσε πως: «το χέρι μου στη φωτιά δε βάζω για κανένα».

Εξάλλου, σε δήλωσή του νωρίτερα, ο βουλευτής διευκρίνιζε πως δεν υπέγραψε την πρόταση «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». Άλλωστε, προσθέτει, με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Υπενθυμίζεται πως η μη υπογραφή της πρότασης της ΝΔ για την Επιτροπή, προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Πειραιώς. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν στο Newpost ότι δεν συνηθίζεται βουλευτής να μην υπογράφει την πρόταση για Προανακριτική επιτροπή. Μένει να φανεί εάν οι δημόσιες εξηγήσεις του κ. Σαλμά θα κριθούν ικανοποιητικές από την ηγετική ομάδα της ΝΔ, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως γλιτώνει τη διαγραφή.

newpost