Σε λίγο ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Στη μία το μεσημέρι θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πότε η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανα στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή στη μία το μεσημέρι και θα ανακοινώσει εάν η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας θα κατατεθεί αμέσως μετά την ψηφοφορία των προαπαιτούμενών σήμερα στις 3 ή αν θα κατατεθεί αύριο το πρωί με την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία αναμένεται να ενημερώσει το κοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας ΠΓΔΜ  ο Αλέξης Τσίπρας.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε κάθε περίπτωση η συζήτηση της πρότασης μομφής  να ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ προκειμένου την Κυριακή ο πρωθυπουργός να παραστεί στις Πρέσπες στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στους υπουργούς εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η διάθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση ακόμη και το Σάββατο το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ προκειμένου τότε να γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

iefimerida