Σκοπιανό: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας, λέει κυβερνητικός αξιωματούχος!

Εμπλοκή στο Σκοπιανό! «Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια επανέφεραν θέματα που είχαν κλείσει! – Λύγισε ο Ζάεφ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Σκόπια, μετά και τις παρεμβάσεις του προέδρου της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ, υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις. Ετσι, άρχισαν να ρίχνουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα θέματα τα οποία είχαν συμφωνηθεί και είχαν κλείσει. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό άλλαξε τις τελευταίες ώρες στάση και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πισωγύρισμα στη  διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεαται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», ήταν η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τρ

newsit