Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον «πάγο» Φάμελλου στις τροπολογίες τους!

Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει βουλευτικές τροπολογίες και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τις απέρριψε.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Μάκης Μπαλαούρας, Ηλίας Καματερός, Σάκης Παπαδόπουλος, Εύη Καρακώστα, Γεώργιος Παπαφιλίππου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ευαγγελία Βαγιωνάκη από το βήμα της Ολομέλειας, πήραν το λόγο διαφωνώντας με αυτή την κυβερνητική απόφαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια «μασάζ» τους προέτρεψε «να πάτε στους αρμόδιους υπουργούς και να τις φέρουν εκείνοι ως υπουργικές τις επόμενες ημέρες…».

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε από την αρχή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα νομοσχέδια και τις Κυρώσεις που θα περάσουν αυτή την εβδομάδα να μην γίνουν αποδεκτές βουλευτικές τροπολογίες. «Αυτή την αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα την σεβαστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτή την εξέλιξη, είναι έξαλλοι είτε γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ώστε να μην εκτεθούν είτε γιατί θεωρούν ότι δεν είναι δεύτερης τάξης από τους υπουργούς που μπορούν να φέρουν την όποια τροπολογία θέλουν. Απορίας άξιο είναι, πως ανάμεσα στα «θύματα» είναι και η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που από θέση κανονικά όφειλε να γνωρίζει όχι μόνο για τον εαυτό της, αυτή την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να είχε ενημερώσει σχετικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην εκτεθούν καταθέτοντας βουλευτικές τροπολογίες που δεν είχαν καμία τύχη… να περάσουν.

newsit