Στην ασφάλεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο αστυνομικός – υπάλληλος του Ριχάρδου

Αποκαλύψεις αναφορικά με τον ρόλο του αστυνομικού που εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς το γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου, αρμόδιου για την Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, έκανε γνωστό πως ο ένστολος άνηκε στην ασφάλεια του!

Ειδικότερα: από το Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ανακοινώθηκε ότι ο αστυνομικός, που είχε αποσπασθεί στην ομάδα ασφαλείας του Επιτρόπου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη συνέχεια μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ριχάρδου, ζητήθηκε η άμεση επιστροφή του στην υπηρεσία του.

Για την όποια εξωυπηρεσιακή του απασχόληση, όταν αποσπάσθηκε, ουδεμία γνώση ή πληροφόρηση είχε, τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Επιτρόπου, διευκρινίζεται εξάλλου.

Ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Επισήμων που συνελήφθη από τους πρώτους κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, παρ’ ολίγον να τινάξει στον αέρα την επιχείρηση της Ασφάλειας Αμαρουσίου, καθώς ο Ριχάρδος είχε προλάβει να έχει… ενημέρωση από τον ίδιο! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας, στης 25 του μήνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν την γιγαντιαία επιχείρησή τους προκειμένου να εξαρθρώσουν το δαιδαλώδες κύκλωμα.

Ξαφνικά αντιλαμβάνονται πως ο αστυνομικός της Επισήμων έχει προλάβει να πάρει τηλέφωνο τον ενεχυροδανειστή. Ο Ριχάρδος ενημερώθηκε να είναι προσεχτικός, διότι κάτι ετοιμάζουν για αυτόν. Αμέσως η επιχείρηση ακυρώθηκε και την αμέσως επόμενη ημέρα κάλεσαν τον αστυνομικό στην Ασφάλεια όπου και τον συνέλαβαν επί τόπου. Την αμέσως επόμενη ημέρα εκδηλώθηκε άμεσα η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος.