Στην Πελοπόννησο ο μεσογειακός κυκλώνας

Στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μεσσηνίας έχει κάνει την εμφάνισή του ο κυκλώνας με ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ και ισχυρή βροχόπτωση. Στην Πύλο και τη Μεθώνη σημειώνονται ακόμα και διακοπές ρεύματος.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο επαρχιακό δίκτυο ενώ έντονα είναι τα φαινόμενα στον κόλπο της Φοινικούντας.
Στις 9 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Ταφύλλης παραχώρησε έκτακτη ενημέρωση προειδοποιώντας για κύματα ύψους 7-8 μέτρων στο Ιόνιο και ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ. Ο κ. Ταφύλλης κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας που συστήνει η Πολιτική Προστασία στην ιστοσελίδα της (www.civilprotection.gr)

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έθεσε τις τελευταίες προβλέψεις της στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με αυτές, οι μοναδικές περιοχές της χώρας που δεν θα επηρεαστούν από τον κυκλώνα, είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία.

Αντίθετα, θα επηρεαστούν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που αρχικά φαινόταν ότι δεν κινδύνευαν.

Στην Αττική το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου και θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.

Τα Κύθηρα μάλιστα είναι η περιοχή που θα πληγεί περισσότερο από τον μεσογειακό κυκλώνα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.