Στη Βουλή η αποκάλυψη για τα Tσιπροδάνεια…

Στη Βουλή φτάνει το θέμα που προκάλεσε πολιτικό σεισμό, αντιπαραθέσεις και έφερε σε αμηχανία την κυβέρνηση και που αποκάλυψε η Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σχετικά με την ευνοϊκή ρύθμιση που «φρόντισε» να έχει στο δάνειό της η οικογένεια Τσίπρα.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να διευκρινιστεί εάν ήταν ή όχι χαριστική η ρύθμιση του δανείου των αδελφών του πρωθυπουργού.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:

«Στα πολιτικά χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση και ιδιαίτερη ένταση κυριαρχεί στην μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση, για τον τραπεζικό δανεισμό της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ ΟΕ των αδελφών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη ρύθμισή του.

Ο πολιτικός «πόλεμος» έχει δημιουργήσει ερωτήματα στη κοινή γνώμη και βαριά είναι η «σκιά» μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη ρύθμιση το 2016 ενός δανείου των αδελφών του Πρωθυπουργού ύψους 243.544 ευρώ.

Παρ’ ότι στο θέμα της ρύθμισης του δανεισμού της εταιρείας παρενέβη η Τράπεζα Πειραιώς τονίζοντας ότι ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δις. ευρώ σε επιχειρηματικές οφειλές και μάλιστα χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων σύμφωνα με τις πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, εξακολουθούν να υφίστανται τα παρά κάτω ερωτήματα και τα οποία καλείσθε εσείς να απαντήσετε:

1. Είναι σύννομη και συνήθης η πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να ρυθμίζει δάνεια με περίοδο χάριτος δύο χρόνων και σε βάθος 35 χρόνων και μετά τον θόρυβο αληθεύει ότι ήδη κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχει τις καταγγελίες.
2. Με την υπόθεση ασχολείται η Δικαιοσύνη και έχει καλέσει την ΤτΕ να απαντήσει εάν πρόκειται για ρύθμιση σκάνδαλο;».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/sti-vouli-apokalipsi-ton-gia-ta-dania-tis-ikogenias-tsipra

parapolitika