Στη Βουλή η μήνυση της χήρας Φύτρου

Η μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο στην εισαγγελία η χήρα του Γρηγορίου Φύτρου, η γυναίκα που έχασε όλη τα μέλη της οικογένειάς της κατά την φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική, διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων.

Η συγκεκριμένη μήνυση είναι η πρώτη που ζητά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, καθώς η κυρία Φύτρου στρέφεται κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του πρώην αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η μήνυση αφορά στις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της εκθέσεως (κακουργήματα)

Ειδικότερα, η χήρα του Γρηγορίου Φύτρου ζητεί την ποινική τιμωρία των παραπάνω προσώπων καθιστώντας τα ποινικά υπόλογα για το χαμό του συζύγου της και των δυο παιδιών της.

Όπως είχε δηλώσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της μηνύτριας, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή. «Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», δηλώνει ο συνήγορος.