Στη θρυλική σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης η Ράντου έβαλε «βέτο» για ηθοποιό

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Down Town και αποκάλυψε ποιον ηθοποιό δεν ήθελε η Ελένη Ράντου να παίξει μαζί τους.

«Στο καστ αποφασίζαμε και οι τρεις. Δηλαδή, εγώ, η Ελένη και η Άννα Χατζησοφιά. Πολλές φορές διαφωνούσαμε. Συμφωνήσαμε απόλυτα όμως στη Μαρία Λεκάκη και με αυτό το σίριαλ έκανε καριέρα. Έγινε η «γκαρσόνα Βου» όλης της Ελλάδας.

Και αμέσως μετά έγινε πρωταγωνίστρια στην «Νταντά». Σε οντισιόν επίσης ανακαλύψαμε και την Καλλιρρόη Μυριάγκου, που έπαιξε τη Ματίνα Μανταρινάκη, που τη φώναζαν Ταπεινό Χαμομηλάκι. Εγώ ενθουσιάστηκα. Η Ελένη, η Αννα και ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς δεν την ήθελαν. Οι οντισιόν της ήταν πολύ κακές, αλλά εγώ έβλεπα πως μπορούσε αυτό το κάπως ατσούμπαλο πλάσμα να δημιουργήσει έναν ρόλο.

Μου είπε ο σκηνοθέτης, «θα καταστραφείς αν τη φέρεις». Ευτυχώς, δεν τον άκουσα. Η μόνη μεγάλη διαφωνία στο καστ που είχαμε με την Ελένη ήταν για τον Βασίλη Κούκουρα. Δεν τον ήθελε καθόλου κι εκεί εγώ πάτησα πόδι και είπα «θα τον πάρουμε». Και έκανε μοναδική επιτυχία Αυτή ήταν η μεγάλη μας διαφωνία με την Ελένη. Το λέω πρώτη φορά ανοιχτά, γιατί όλα έχουν λυθεί και δεν υπάρχουν πια παρεξηγήσεις».

Για την ιστορία, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου 1998 και ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου 2000. Υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει και σήμερα μια από τις πλέον δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά του αρχείου του ΑΝΤ1.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας – Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ.