Στη φυλακή Κύπριος για κακοποίηση ανηλίκων στο Λονδίνο

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα στο Λονδίνο

Αυτούσιο το δημοσίευμα της Κυπριακής εφημερίδας της Βρετανίας «Παροικιακή»

«Σοκ στην κυπριακή παροικία του Λονδίνου, μετά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από Κύπριο της Αγγλίας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.

Πρόκειται για τον Demostheni Philippou, κάτοικο Winchmore Hill, ο οποίος καταδικάστηκε στις 17 Μαΐου από το Wood Green Crown Court.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της «Παροικιακής», τα ειδεχθή αδικήματα, είχαν διαπραχθεί μεταξύ των ετών 1966 και 1985, με θύματα ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι κάτω των 14 ετών.

Στην πρώτη υπόθεση που αφορά το κοριτσάκι, ο δράστης καταδικάστηκε για έξι σοβαρές κατηγορίες που διαπράχθηκαν κατά τα έτη 1966 – 1976.

Στην δεύτερη υπόθεση που αφορά το αγοράκι, ο Κύπριος του Λονδίνου βρέθηκε ένοχος σε 4 κατηγορίες. Τα αδικήματα με θύμα το ανήλικο αγοράκι, διαπράχθηκαν σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενόρκως στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης κατά τα έτη 1978 – 1985.

Τα θύματα, ενήλικες πια, κατέθεσαν με δάκρυα στα μάτια τα όσα βίωσαν στα χέρια του αρρωστημένου θύτη τους, ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία.

Ο δράστης, σχεδόν 80 χρόνων σήμερα αφού γεννήθηκε το 1940, αναμένεται να εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής σε φυλακές της Αγγλίας.

Η είδηση της καταδίκης του ηλικιωμένου, προκάλεσε το συγκλονισμό της παροικίας μας, αφού, μέχρι τη σύλληψη και την καταδίκη του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μεγάλο, αρρωστημένο μυστικό που κουβαλούσε τόσο ο ίδιος, όσο και τα θύματά του, που έχουν στιγματιστεί ανεπανόρθωτα από τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Το γεγονός πάντως, ότι η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και μάλιστα οδήγησε σε καταδίκη του δράστη πολλά χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, δημιουργεί νομικό προηγούμενο για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ, ταυτόχρονα δίνει θάρρος σε όσους έχουν πέσει θύματα παρόμοιων, αρρωστημένων εγκλημάτων να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν έστω κι’ αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τη διάπραξή τους.»