Στο Εφετείο αναβιώνει η άγρια δολοφονία της μικρής Αννυ

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στα χρονικά, η δολοφονία της μκρής Αννυ στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, από τα χέρια του πατέρα της, το Πάσχα του 2015

Στο εδώλιο, του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθεται ο πατέρας της 4χρονης, ο φίλος του αλλά και η μητέρα της Άννυ η οποία κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η πρώτη απολογία του πατέρα της άτυχης Άννυ, από τη Βουλγαρία ήταν σοκαριστική αφού ομολόγησε ότι είχε κατακρεουργήσει την κόρη του την οποία στη συνέχεια, όπως είπε, είχε βράσει και πετάξει στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Βοηθός του στο αποτρόπαιο έγκλημα, όπως ισχυρίστηκε, ο συμπατριώτης φίλος του στον οποίο, μάλιστα, απέδωσε την ιδέα του τεμαχισμού. Τρία χρόνια μετά το χαμό του παιδιού δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.

Μοναδικό στοιχείο για τον μαρτυρικό θάνατο του τα ίχνη αίματος που αποκάλυψαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα αλλά και η εκτίμηση του ιατροδικαστή πως η 4χρονη τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή.

Ο πατέρας της Άννυ απολογούμενος στο πρωτόδικο δικαστήριο ισχυρίστηκε, πως η 4χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως την τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα ενώ παράλληλα έκανε χρήση ναρκωτικών. Επιπλέον, αρνήθηκε πως έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, ισχυριζόμενος πως απλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του.

Ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ισόβια και 3 χρόνια , επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο του ενώ η μητέρας της κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.