«Συναγερμός» για τον «Ζορμπά»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι περιφέρειες των Νομών όπου αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του το καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται «Ζορμπάς».

Τα σχολεία σε όλη την χώρα είναι κλειστά σήμερα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους έχουν καταγραφεί πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος.

Το φαινόμενο «Ζορμπάς» αναμένεται να χτυπήσει κυρίως στο Νότιο Ιόνιο.

Στην πρώτη φάση θα έχουμε σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς στροβιλίζεται ο πρώτος σχηματισμός, θα βελτιωθεί για λίγο ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης και τις δυτικές Κυκλάδες και θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική. Κυρίως τα νότια και ανατολικά της Αττικής.

Μέσα στο Σάββατο σιγά-σιγά, και καθώς αυτό το χαμηλό θα αρχίσει να κινείται προς την χώρα μας, θα προκαλέσει και πάλι ένταση των βροχοπτώσεων τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την περιοχή της Πελοποννήσου, θα έλεγα την νότιο και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη, (περισσότερο την δυτική και κεντρική Κρήτη) και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, από το απόγευμα προς το βράδυ θα σημειωθεί μια ανατολικότερη επέκταση των φαινομένων.

Το βαρομετρικό χαμηλό, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.