ΣΥΡΙΖΑ: «Πονοκέφαλος» για τους δασικούς χάρτες! Φοβούνται… το κράξιμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονος προβληματισμός μεταξύ υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Δασικούς Χάρτες.

Φοβούνται… το κράξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το μόνο που μπορεί να κατατεθούν τροπολογίες άλλων υπουργείων και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί, αναμένεται να υπάρξει «βροχή» υπουργικών τροπολογιών για ανοικτά θέματα που οι υπουργοί θέλουν να κλείσουν.

Οι έντονες αντιρρήσεις που έχουν προβληθεί είναι ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κατηγορίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις, τακτοποιήσεις… ημετέρων και συμφερόντων. Κάτι που θα φουντώσει και πάλι τη συζήτηση γα «δωράκια» και «εξαγορές ψήφων» με μεγάλη ακόμα επικοινωνιακή φθορά. Από την άλλη, υπάρχουν και οι υπουργοί που θέλουν να κλείσουν ανοικτά θέματα που δεν έχουν προλάβει μέχρι τις ευρωεκλογές να κλείσουν και έχουν δεσμευτεί.

Τη λύση… ο Τσίπρας

Τη διχογνωμία αυτή καλείται να την λύσει τελικά το Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για τον λόγο αυτό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει κατατεθεί από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι σήμερα, Δευτέρα 03.06.2019, δεν έχει οριστεί συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία ώστε να να μπει μέχρι την Παρασκευή για ψήφιση από την Ολομέλεια.

Ενδεικτική είναι και η δήλωση που εξέδωσε ο επισπεύδων αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος που αφήνει ανοικτό παράθυρο να μην προχωρήσει η νομοθέτηση του νομοσχεδίου σημειώνοντας

Δήλωση Σωκράτη Φάμελλου

«Καταθέσαμε πριν από λίγο στη Βουλή νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που επιλύει όλα τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την τελευταία τετραετία. Προβλήματα πολιτικής ανεπάρκειας και υστεροβουλίας των προηγούμενων κυβερνήσεων σε όλη τη μεταπολίτευση, που στέρησαν από την πατρίδα μας πόρους ανάπτυξης και πόρους διαχείρισης του

newsit