Σχεδόν το 50% των ανδρών με διατροφικές διαταραχές είναι gay

Πρόσφατη έρευνα φανερώνει πως σχεδόν το 50% των ανδρών με διατροφικές διαταραχές είναι gay. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Μάστιγα του καιρού οι διατροφικές διαταραχές με μια πρόσφατη έρευνα να φανερώνει πως σχεδόν το 50% των ανδρών με διατροφικές διαταραχές είναι gay θίγοντας έτσι ένα μείζον κοινωνικό θέμα που αφορά τόσο στις διατροφικές συνήθειες όσο και στη σεξουαλικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν το 50% των ανδρών με διατροφικές διαταραχές είναι gay. Αναλυτικότερα, περισσότεροι του 15% που είναι gay και bi έχουν αντιμετωπίσει ανορεξία, βουλιμία και διαταραχές binge-eating, ενώ το 42% των ανδρών που βιώνουν κάποιας μορφής διατροφική διαταραχή είναι gay.

Είναι πολύ πιθανό λόγω της αρνητικότητας της κοινωνίας και του οικείου περιβάλλοντος είναι αυξημένες οι πιθανότητες η LGBTQ κοινότητα να βιώσει διατροφικές διαταραχές. Θέλουν να ενταχθούν και να τους αποδεχτεί η κοινωνία. Αλλά αυτό δε γίνεται, όπως τονίζει η Dr. Tyler Wooten, Medical Director of Eating Recovery Center στο Dallas.

Το να είμαι queer και ανδρόγυνη δε βοήθησε στην αποκατάσταση του βάρους και το έκανα ακόμα πιο δύσκολο επειδή καθώς κέρδιζα βάρος, το σώμα γινόταν πιο γυναικείο. Από αγόρι γινόμουν άτομο με στήθος και γοφούς, αποκαλύπτει σε προσωπική του μαρτυρία ένας εκ των ερωτηθέντων.