Τα αδέλφια που χώρισε η σκληράδα της πολιτικής

Η ιστορία των δύο αδελφών που τα χώρισε η σκληράδα της πολιτικής έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Ο αδελφός που έκανε πέτρα την καρδιά του κι εκείνη που αποδέχθηκε στωικά την μοίρα της παρότι οι κακές γλώσσες διαρρέουν ότι από το γραφείο της έβγαιναν οι πληροοφορίες για τις εξωχώριες της Μαρέβα.
Από την Ιόλη Πιερίδη
Ολα αυτά τα άφησαν για λίγο πίσω τους στην εκδήλωση του Ιδρύματος Kωνσταντίνου Mητσοτάκη για την αναγέννηση των Λευκών Όρεων στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση των τρόπων αξιοποίησης των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τα στέφανα της κηδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του προέδρου της ΝΔ για τον αποκλεισμό των μελών της οικογενείας του σε ένα μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο.

Παρότι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η σημειολογία και η συγκίνηση για την άδικη ζωή ήταν έντονη.

Κατά την προσέλευση μάλιστα στην εκδήλωση υπήρξε και ένας πολύ ζεστός χαιρετισμός μεταξύ των δύο, διαψεύδοντας όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

(Κοίτα να δεις κάτι κακόβουλοι που θέλουν να δημιουργήσουν ρήγματα.)

Στο μεταξύ με αφορμή το πολιτικό δράμα των δύο αδελφών το Κουρδιστό Πορτοκάλι ανέτρεξε με συγκίνηση σε παλαιότερες συνεντεύξεις των δύο αδελφών. Μας έκανε εντύπωση η εξομολόγηση της Ντόρας στην Ελένη-να ένας λούτσος- Μενεγάκη την οποία και παραθέτουμε: Στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη βρέθηκε η Ελένη Μενεγάκη για διαφορετική και άκρως προσωπική συνέντευξη με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μίλησε για τον πατέρα της, τα παιδιά της, το ρόλο της γιαγιάς, τον Παύλο, αλλά και για το μεγαλύτερό της λάθος. «Το ότι δεν έκανα άλλο παιδί, νομίζω ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει. Ήθελα να κάνω ένα παιδί. Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη πως θα το έπαιρνε η Αλεξία και ο Κώστας», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Όταν έχασα τον πατέρα μου, έχασα τον καλύτερο μου φίλο. Έχασα τον άνθρωπο με τον οποίο μιλούσα, έλεγα όλα μου τα προβλήματα, από τα γυναικεία, από το «ξεκινάω δίαιτα», μέχρι βεβαίως τα πολιτικά, τα οικογενειακά».

Για τον Παύλο Μπακογιάννη: «Η ζωή δεν σε πάει πάντα εκεί που θες εσύ. Εγώ ερωτεύτηκα πολύ μικρή. Εκείνη την εποχή παντρευόντουσαν οι άνθρωποι. Παντρεύτηκα. Και ο Παύλος και ο πατέρας μου επέμεναν ασφυκτικά να τελειώσω τις σπουδές μου. Έκανα τα δύο παιδιά γιατί λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας με τον Παύλο θεωρούσα ότι έπρεπε να κάνω παιδιά γρήγορα για να τα ζήσει ο Παύλος. Δεν υπολόγιζα βέβαια τη 17 Νοέμβρη. Με το γνωστό αισιόδοξο τρόπο έλεγα θα κάνω 2 στην αρχή και θα κάνω άλλα 2 στα 35. Νόμιζα, είχα την ψευδαίσθηση ότι ο άνθρωπος προγραμματίζει τη ζωή του. Βεβαίως όταν ο άνθρωπος προγραμματίζει, ο θεός γελάει».

 Για τον Ισίδωρο Κούβελο και το γάμο τους: «Ήταν δική μου προσωπική απόφαση και οι μόνοι άνθρωποι που με ενδιέφεραν ήταν πάλι τα παιδιά μου. Όταν πήγε ο Ισίδωρος να με ζητήσει από τον πατέρα μου, έκανε ακριβώς 1,5 λεπτό. Στο 1,5 λεπτό με είχε δώσει. Όταν πήγε να με ζητήσει από τον πεθερό μου, τον πατέρα του Παύλου, τον κράτησε 3,5 ώρες για να με δώσει. Είχε μαζευτεί όλη η πλατεία Καρπενησίου και περίμενε., θα την δώσει ή δεν θα την δώσει;».

O Kυριάκος τώρα με τη σειρά του είχε μιλήσει στο έγκριτο περιοδικό YOU για την ζωή του ως σύζυγος και ως πατέρας τριών παιδιών.

“Αρχηγός στο σπίτι είναι πάντα η γυναίκα” παραδέχεται ο πολιτικός ενώ όπως ξεκαθαρίζει τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Μαρέβα, γίνονται “κακοί’ όταν χρειάζεται για τα παιδιά τους. “Οι γονείς πρέπει να έχουν μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στα παιδιά. Αυτό προσπαθούμε τουλάχιστον εμείς”.


Με τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Με τα παιδιά του, Κωνσταντίνο, Σοφία και Δάφνη.

Τα τρία του παιδιά, η 18χρονη Σοφία, ο 17χρονος Κωνσταντίνος και η 12χρονη Δάφνη, του ζητούν: “Χρόνο! Όταν δουλεύεις τόσες ώρες είναι λογικό να διεκδικούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν με τον πατέρα τους κι εγώ από τη μεριά μου προσπαθώ να μην τους χαλάω χατίρι”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή το 2012. ΄”Μου λείπει η απέραντη καλοσύνη της. Αυτες τις ημέρες την σκέφτομαι πολύ διότι την έχασα ακριβώς τη μέρα των προηγούμενων εκλογών” σημειώνει ο πολιτικός.

kourdistoportocali