Τεράστια ανατροπή για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τα τρόφιμα αυτά;

Τεράστια ανατροπή έγινε από τον ΕΦΕΤ αφού ανακοίνωσε ποια είναι τα τρόφιμα που δεν παθαίνουν τίποτα όσος καιρός και να περάσει! Ποια είναι όμως αυτά;

Δεν χρειάζεται πια να πετάτε στα σκουπίδια όλα τα φαγητά που σας περισσεύουν!

Φυτικά βούτυρα: διάρκεια 2 χρόνια

Είτε πρόκειται για φιστικοβούτυρο, είτε για αμυγδαλοβούτυρο, είτε για βούτυρο από κάσιους κ.ο.κ. τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το διατηρήσετε για περίπου 2 χρόνια, αν παραμείνει κλειστό. Αν το έχετε ανοίξει, η διάρκεια ζωής μειώνεται στους 6 μήνες κι αν είναι φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες.

ΕΦΕΤ  τρόφιμα

Λαχανικά τουρσί: διάρκεια 2 χρόνια

Το τουρσί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δυο χρόνια μέσα στο ντουλάπι, αν δεν έχει ανοιχτεί. Ακόμη, όμως, κι αν έχει ανοιχτεί, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο μέχρι κι έναν χρόνο.

Ξηροί καρποί: διάρκεια 2 χρόνια

Αν είναι σφραγισμένοι σωστά, οι ξηροί καρποί μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο μέχρι και δυο χρόνια, με τα αμύγδαλα να έχουν ιδιαιτέρως μεγάλη διάρκεια ζωής. Η σκληρή δομή τους βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας τους και τα αμύγδαλα, λόγω του ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε βιταμίνη Ε, έχουν μικρότερο κίνδυνο να χαλάσουν.Φασόλια σε κονσέρβα: διάρκεια 2 ή περισσότερα χρόνια
Τα όσπρια σε κονσέρβα ξεκινούν να χάνουν την υγρασία τους έπειτα από δύο χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, ίσως να θέλουν περισσότερο μαγείρεμα, αλλά και πάλι μπορείτε να τα φάτε.

Ψάρι κονσέρβα: διάρκεια 3 χρόνια

Ο τόνος κονσέρβα είναι πάντα ασφαλής για κατανάλωση, καθώς διαρκεί 3 χρόνια όταν αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις ανοιχτεί, το περιεχόμενο μπορεί να μπει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή να καταψυχθεί για μέχρι 2 μήνες.

Ξερές φακές και φασόλια: επ’ αόριστον

Τα τρόφιμα αυτά μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια, αλλά μετά τον ένα χρόνο μπορεί να χρειαστούν περισσότερη ώρα μαγείρεμα. Αποθηκεύστε τα σε γυάλινο δοχείο, σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος και μην τα πλύνετε, παρά μόνο πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Καστανή ζάχαρη: επ’ αόριστον

Η καστανή ζάχαρη μπορεί να διατηρηθεί για πάντα, αλλά αν την αφήσετε εκτεθειμένη, δεν θα έχετε την ίδια ποιότητα. Μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και βάλτε την κάπου δροσερά, σκοτεινά και ξηρά. Η άσπρη ζάχαρη μπορεί επίσης να διαρκέσει επ’ αόριστον αν αποθηκευτεί σωστά.

Αλάτι: επ’ αόριστον

Βάλτε το σε σφραγισμένο δοχείο η σακουλάκι και κρατήστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αν δεν καταφέρουν να εισχωρήσουν ζουζούνια και βρωμιά, μπορείτε να το καταναλώνετε για πάντα.

Ρύζι: επ’ αόριστον

Αν δεν έχει μαγειρευτεί, τοποθετήστε το σε δοχείο ή αφήστε το στο σακουλάκι του, βάζοντάς το μέσα σε σακουλάκι ψυγείου κι αφήνοντάς το σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Μέλι: επ’ αόριστον

Το μέλι είναι μια εκπληκτική τροφή που δεν χαλάει ποτέ. Σκεφτείτε ότι επιστήμονες βρήκαν μέλι μέσα σε αιγυπτιακό τάφο 3 χιλιάδων ετών και μπορούσε να καταναλωθεί. Κάποιοες εταιρίες βάζουν ημερομηνία λήξης στο πακέτο και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κρυσταλλώσει, αλλά θα διατηρηθεί στο ράφι για πάντα.

“Παρμεζάνα και τσένταρ θάνατος”: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!

Τρώτε παρμεζάνα και τσένταρ; Ξανασκεφτείτε το! Ποια γνωστά τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν τον καρκίνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με αυτά τα τρόφιμα – καρκίνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί! Επίσης ξέρετε ποια είναι τα 5 πιο… θανατηφόρα τρόφιμα; Με την ευκαιρία διαβάστε: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ: Μην αγοράσετε αυτό το κρέας εν όψει Χριστουγέννων!

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…
– πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα Πατατάκια: Νομίζετε πως είναι από πατάτα;

Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.

Διαρροή ΕΦΕΤ: Αυτά τα πασίγνωστα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ εμπεριέχουν καρκίνο!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει»; διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.