Τι είπε Κώστας Σλούκας για το δείπνο του με Ερντογάν και Τσίπρα

Τον καλαθοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Νέων και Εφήβων, τον Ολυμπιακό (δις) και τη Φενέρμπαχτσε, Κώστα Σλούκα, κάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ της Φενέρ, μίλησε στο ΑΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, για την «τιμή να είμαι παρών σε μία τόσο ιστορική στιγμή», τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τη σημασία που δίνει στο ρόλο του ως πρεσβευτής της Ελλάδας. «Εμείς οι άνθρωποι του εξωτερικού που έχουμε δύναμη να ακούγεται η φωνή μας, πρέπει να ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας για το καλό της πατρίδας», είναι το μήνυμά του.

Ο 29χρονος γκαρντ μίλησε και για την αγάπη που του δείχνουν επί τέσσερα χρόνια οι φίλαθλοι της τουρκικής ομάδας: «Δεν έχω νιώσει τα τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ καμία έχθρα από την πλευρά των Τούρκων φιλάθλων. Ίσα-ίσα με έχουν αγκαλιάσει, με έχουν αγαπήσει και με έχουν στηρίξει. Είμαι κι εγώ άτομο που δεν προκαλώ γενικότερα και φυσικά σέβομαι τη δική τους κουλτούρα και τα δικά τους «πιστεύω». Κι εκείνοι από την πλευρά τους σέβονται τη δική μου κουλτούρα, τα δικά μου «πιστεύω» και ιδεώδη. Υπάρχει μία τέτοιου είδους σχέση και πραγματικά χαίρομαι γι΄ αυτό».