Το εντυπωσιακό άγαλμα του Ποσειδώνα που δεν είναι στην Ελλάδα! (photos+video)

Που θα το συναντήσετε;

Η ελληνική μυθολογία είναι λες πανανθρώπινη, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα στενά όρια της χώρας μας.

Το ολύμπιο δωδεκάθεο έχει την τιμητική του σε πολλές γωνιές του πλανήτη, κάνοντας την αρχαία Ελλάδα κτήμα όλης της οικουμένης.

Και ο κύριος της θάλασσας με τη χαρακτηριστική του τρίαινα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αναπαραστατικές τιμές, καθώς ο δικός μας Ποσειδώνας μετατράπηκε σε Neptune στα ρωμαϊκά χρόνια και η λατρεία του γενικεύτηκε.

Το εντυπωσιακό άγαλμα του Ποσειδώνα που δεν είναι στην Ελλάδα!

Το εντυπωσιακό άγαλμα που είναι χτισμένο μέσα στο φυσικό στοιχείο του θεού, το νερό, βρίσκεται στην παραλία Μελενάρα της Γκραν Κανάρια, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος των Καναρίων στον Ατλαντικό.

Οι επισκέπτες ορκίζονται μάλιστα πως ο Ποσειδώνας που τους υποδέχεται στην πλαζ τους κάνει να νιώθουν βασιλιάδες, έστω και για μια μέρα! Ο Ποσειδώνας του Τέλντε, της πόλης στην ανατολική πλευρά της Γκραν Κανάρια όπου ανήκει η Μελενάρα, είναι έργο του ντόπιου γλύπτη Luis Arencibia Betancort, ο οποίος το δημιούργησε το 2001.

Το εντυπωσιακό άγαλμα του Ποσειδώνα που δεν είναι στην Ελλάδα!

Και δεν ήταν απλώς η παραγγελία του δήμου του Τέλντε ώστε να μνημονεύσουν την ήττα του σπουδαίου βρετανού θαλασσοπόρου σερ Φράνσις Ντρέικ το 1595 στην παραλία της Μελενάρα, σε άλλη μια ναυμαχία του βρετανικού με τον ισπανικό στόλο.

Ο Luis Arencibia Betancort, που γεννήθηκε στο Τέλντε το 1946, συνήθιζε να κολυμπά σε αυτή τη θάλασσα ως παιδί και να φτάνει μέχρι την ηφαιστειογενή αυτή ξέρα που βγαίνει από το νερό. Όταν του ζήτησαν λοιπόν να φτιάξει ένα άγαλμα, ήξερε καλά πού θα κατηύθυνε τη δημιουργικότητά του.