Το tweet του Τσίπρα από τη μίνι Σύνοδο για το μεταναστευτικό – ΦΩΤΟ

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο κτίριο Berlaymont των Βρυξελλών, όπου διεξάγεται η άτυπη συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, μεταναστευτικό και το άσυλο.

Ο Πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Τη συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συνέλθει στις 28 και 29 Ιουνίου και θα ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα, και συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 16 χώρες.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι στην ΕΕ χρειαζόμαστε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες για το προσφυγικό. Από την πλευρά του πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προσερχόμενος στην άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό τόνισε ότι η Ιταλία επιθυμεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό με τρόπο διαρθρωτικό. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κατά την άφιξή του σημείωσε ότι το σημαντικό είναι ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο πως η Γαλλία «δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν» στο ζήτημα των μεταναστών.

Δείτε την ανάρτηση: