Τραγωδίες σε Ρόδο και Κρήτη: Παγκόσμιο σοκ για τα τρία νεκρά παιδιά σε πισίνες μέσα σε μια μέρα

Η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία στη Ρόδο και της οκτάχρονης από το Ισραήλ στην Κρήτη κάνει τον γύρο όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, καθώς έφτασε μέχρι τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και της Αυστραλίας

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, καθώς και η παρόμοια υπόθεση του πνιγμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της καταγωγής των δύο άτυχων κοριτσιών, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τα δύο κορίτσια, 16 και 19 ετών, που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου, δεν γνώριζαν κολύμβηση. Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.