Τσίπρας: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Κύριε Μητσοτάκη, κάτι δεν πήγε καλά μάλλον στην προηγούμενη συνεδρίαση. Είχατε μιλήσει 60 λεπτά και σήμερα είπατε ακριβώς τα ίδια. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως βέβαια και μάλλον κάτι δεν πήγε καλά, για να πείτε τα ίδια» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός.

«Βέβαια, καινοτομήσατε σήμερα, κινδυνολογώντας ξανά για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, την γρίπη. Κινδυνολογήσατε και σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας. Είπατε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες στις ΜΕΘ. Θέλετε να συγκρίνουμε πόσες βρήκαμε το ’15 και πόσες είναι σήμερα; 438 ήταν το 2015 και σήμερα λειτουργούν 560 κρεβάτια. Ή μήπως να θυμηθούμε τι συνέβαινε το 2012 και 2013, όταν εκατομμύρια συμπολίτες μας ήταν έξω από το ΕΣΥ; Και τότε μας ασκούσατε κριτική, επειδή μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση. Και γι’ αυτό τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Σε όλα κινδυνολογείτε βέβαια» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Τρία χρόνια ζητάτε εκλογές. Δεν πρωτοτυπήσατε σήμερα, αν και σήμερα ζητήσατε εκλογές και στην Βενεζουέλα. Εκεί θα γίνουν πιο γρήγορα μάλλον. Πάρτε το χαμπάρι, θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» συνέχισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στην κάλπη των ευρωεκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας. Γιατί θα δουν πως αυτό που στήσατε ήταν μια ψευδής εικόνα. Εσείς θα έχετε το μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε την αποτυχία. Έχετε αυτοπαγιδευτεί. Εσείς τις στήνετε τις παγίδες» υπογράμμισε.