Υπόθεση Βασίλη Φλώρου: Σε τραγική κατάσταση ο δολοφόνος, κάνει «μαύρες» σκέψεις

Στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ψυχικό ο φαρμακοποιός Βασίλης Φλώρος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον πρώην οικογενειακό του φίλο

Ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος υπερασπιστής του 55χρονου δολοφόνου, μίλησε στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» και στον Πέτρο Κουσουλό

Εξήγησε πως κανένα δημοσίευμα που αφορά δηλώσεις του εντολέα του δεν ισχύει, καθώς από τη μέρα του φονικού δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ένας 55χρονος αρχιτέκτονας δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 51χρονο φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη ήταν πρώην φίλος του. Μία οικονομική διαφορά, όμως, μετέτρεψε την φιλία σε έχθρα και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου, Πέτρος Πανταζής, εξήγησε στον Πέτρο Κουσουλό:

«Ο εντολέας μου και το θύμα δεν είχαν απασχολήσει ποτέ κανέναν. Ήταν επιστήμονες και οικογενειάρχες, με ολόλευκα ποινικά μητρώα. Πραγματικά είναι μία πρωτόγνωρη υπόθεση. Με τον άνθρωπο τον οποίο υπερασπίζομαι δεν έχω τόση επικοινωνία, καθώς είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορεί να μου δώσει συγκροτημένες απαντήσεις. Κάνει μαύρες σκέψεις για την υγεία του. Η απολογία μας θα είναι ιδιαίτερα συνοπτική, από τη στιγμή που έχει ομολογήσει τη δράση του.

Είχε μία επιχειρηματική δραστηριότητα στο παρελθόν και όντως είχαν πολύχρονη οικογενειακή και φιλική σχέση. Ήταν πραγματικά σοκ, ιδίως για τον ίδιο. Σαν άνθρωπος τον έχω δει τις τελευταίες δύο μέρες, είναι συγκλονισμένος, ζωντανός νεκρός. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει τι κακό έχει κάνει στην οικογένεια του θύματος και τη δική του. Είναι άνθρωπος για να τον λυπάσαι.

Δεν υπάρχουν λόγια για το πώς έχει αντιδράσει η οικογένειά του, η γυναίκα του, τα παιδιά του. Αφήστε, είναι τραγική η κατάστασή του»

Ο δικηγόρος επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συνδέσει τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου με την υπόθεση και πως στην πορεία θα διαπιστωθεί, ενώ γνωστό είναι πως έχει συλληφθεί το άτομο που έδωσε στον εντολέα του το όπλο.