Υπόθεση Στέλλας Ακουμιανάκη : Όλοι αθώοι από το Εφετείο Χανίων

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων σημειώθηκε ένταση από τους παρευρισκόμενους σχετικά με την υπόθεση για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Συγκεντρωμένοι συγγενείς του αδικοχαμένου κοριτσιού, αιφνιδιάστηκαν με την αθωωτική απόφαση και για τους τρεις κατηγορουμένους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν φωνάζοντας και χειρονομώντας.

Αθώοι κηρύχθηκαν οι δύο γιατροί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόφαση που μετά την χθεσινή αγόρευση του εισαγγελέα θα μπορούσε να θεωρηθεί και αναμενόμενη. Ωστόσο αθώος κρίθηκε κατά πλειοψηφία και ο 29χρονος άνδρας για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στον βιασμό της άτυχης κοπέλας τη Μεγάλη Παρασκευή του 2011.

Στη δική του περίπτωση ωστόσο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του, καθώς τη μοιραία βραδιά ήταν εκείνος, μοναδικός ενήλικος μολονότι σε μετεφηβική ηλικία, που συνόδευε τη Στέλλα και τον 17χρονο φίλο της τη νύχτα του μαρτυρίου για το 16χρονο κορίτσι.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, ενώ ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.