Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο κτήριο του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο η οποία εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Π.Υ. Κρήτης, αρχιπύραρχο Γιάννη Μαραγκάκη, ήδη ξεκίνησε η αποκάθαρση και σβήνουν οι μικροεστίες.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο καπνός είναι “κακός” καθώς καίγονται πλαστικά, εώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης καθώς το κτήριο είναι “προκάτ” .
Ο κ. Μαραγκάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης αλλά οι το σημείο προσεγγίζεται με κατάλληλο τρόπο.
Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο “περίεργοι”.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ οι πυκνοί καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη. Το κτήριο βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, επιχείρησαν για την κατάσβεσή της, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν υδροφόρες ιδιωτών αλλά και γειτονικών δήμων.

Το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους απέστειλε δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες.