Φρίκη στην Κόκκινη Λίμνη! Σοκάρει το περιεχόμενο της βαλίτσας

Σε μία βαλίτσα την οποία ανέσυραν από την Κόκκινη Λίμνη βρήκαν οι αστυνομικοί στην Κύπρο τη σορό της άτυχης 8χρονης Έλενας, ενός από τα θύματα του «Ορέστη».

Η βαλίτσα, η οποία έγινε το φέρετρο του μικρού κοριτσιού βρέθηκε και ανασύρθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί η βαλίτσα, με ό,τι είχε απομείνει από τη 36χρονη μητέρα της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Μάνα και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια του ίλαρχου Νίκου Μεταξά.


Τα στοιχεία που είχε συλλέξει το sonar, που από το Σάββατο άρχισε να σαρώνει τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, έδειχναν πως κάτι υπήρχε, χωρίς όμως να είναι σαφές αν επρόκειτο για μία από τις βαλίτσες που είχε πετάξει στο νερό ο «Ορέστης» για να εξαφανίσει τα ίχνη των εγκλημάτων του.

Η ρομποτική κάμερα επιβεβαίωσε το εύρημα και αμέσως μετά οργανώθηκε η κάθοδος δύτη στο νερό για να σηκώσει τη βαριά αποσκευή μιας ζωής χαμένης πρόωρα.

Όταν η βαλίτσα ανασύρθηκε, ένα ήταν το ερώτημα: Εάν επρόκειτο για την 8χρονη Έλενα από τη Ρουμανία ή για την 28χρονη Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες.

Όταν ανοίχθηκε η βαλίτσα υπήρχε ένας σωρός από λάσπες, κόκαλα και σάρκες σε προχωρημένη σήψη και λωρίδες από τα ρούχα της Έλενας. Αρχικώς θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι επρόκειτο για σορό παιδιού, αλλά το μέγεθος των οστών δεν άφησε πολλές αμφιβολίες.

Αυτοψία έκαναν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου. Παράλληλα θα γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού της πρώτης σορού που βρέθηκε στη Κόκκινη Λίμνη με αυτήν του μικρού κοριτσιού ώστε να ταυτοποιηθεί και επιστημονικά με DNA ότι πρόκειται για μάνα και κόρη.

Επισήμως η ταυτότητα θα γίνει γνωστή με DNA από εν ζωή συγγενείς ή από γενετικό υλικό που υπάρχει σε ρούχα των θυμάτων.
Σύμφωνα με την ομολογία του serial killer, η Λίβια και η Έλενα ήταν τα πρώτα θύματά του, αλλά οι ανακριτές έχουν πολλές αμφιβολίες για το αν λέει την αλήθεια.

Η νεκροτομή, που είχε γίνει με τη συμμετοχή του εμπειρογνώμονα της Scotland Yard Α. Μαρνερίδη, είχε καταδείξει ότι η Λίβια δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό – κεφαλοκλείδωμα. Ο δράστης είχε πλησιάσει τη γυναίκα από πίσω και της έσφιξε τον λαιμό, χωρίς να σπάσει τον αυχένα, με το εσωτερικό μέρος του αγκώνα.
Ο τρόπος της δολοφονίας και το γεγονός ότι η Λίβια δολοφονήθηκε μαζί με την κόρη της είναι στοιχεία που δείχνουν δράστη που δεν σκότωνε για πρώτη φορά. Την ίδια υποψία δημιουργεί και ο τρόπος που ο «Ορέστης» επιχείρησε να εξαφανίσει τα πτώματα μέσα σε βαλίτσες και σε χώρο που γνώριζε καλά, έχοντας την πεποίθηση ότι το μυστικό του θα έμενα για πάντα στη λάσπη της Κόκκινης Λίμνης.


Από τους φόνους που έχει ομολογήσει, λείπουν ακόμα δύο σοροί. Η μία είναι της 6χρονης Σιέρα που είπε πως πέταξε στη Λίμνη Μεμί και η άλλη της 28χρονης Μαρικάρ που κατά τον ίλαρχο βρίσκεται στη Κόκκινη Λίμνη. Πιθανότατα η Μαρικάρ να μην είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα και γι’ αυτό η Πυροσβεστική μαζί με τους ιδιώτες που διενεργούν την έρευνα εξετάζουν κάθε στοιχείο που δημιουργεί υποψίες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στα σημεία των ερευνών, σε περίπτωση που οι έρευνες με το sonar δεν φέρουν αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να ερευνηθεί και το υπέδαφος κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα.

usay