Χάος από ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, όμως ο καιρός κάνει και πάλι τα δικά του, τρελαίνοντας κόσμο. Η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στην Αθήνα δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Η πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 190 κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τόσο στα βόρεια, νότια όσο και στα δυτικά προάστια. Οι περισσότερες κλήσεις στην πυροσβεστική αφορούν άντληση υδάτων, αλλά τουλάχιστον 16 ήταν για παροχή βοήθειας, καθώς αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Μάλιστα, υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Παπάγου, ενώ έκλεισε η γέφυρα στην Μεσογείων και Κατεχάκη.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.