«Χάος» για τους φοιτητές – Ο ΟΑΣΑ δεν έκανε επέκταση των φοιτητικών τους καρτών

O OAΣΑ παρέλειψε να κάνει επέκταση των φοιτητικών καρτών των φοιτητών με αποτέλεσμα εδώ και 5 μέρες (από 1 Σεπτεμβρίου) να μην μπορούν να επαναφορτίσουν την μειωμένη τους κάρτα για 30 μέρες, αφού όλες οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card που έχουν εκδοθεί σε φοιτητές λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επέκταση του προφίλ για ένα ακόμη χρόνο, κατά την οποία οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα- πάσο.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούν να κάνουν οι φοιτητές, κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορταζ του athenstransport.com οι εκδότες εισιτηρίων ενημερώνουν τους φοιτητές πως αναμένουν εγκύκλιο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης της ισχύος των καρτών.

Η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά οι προσωποποιημένες κάρτες των φοιτητών θα δέχονται μόνο την αγορά εισιτηρίων ολόκληρης αξίας από την 1 Οκτωβρίου παρόλο που οι κάτοχοί τους θα είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου.