Χορός ρουσφετιών, μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή – «Βολεύουν» θυγατέρες, δημοσιογράφους και συνεργάτες

Επιστροφή στο παρελθόν θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Βουλή, αφού η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν κλείσει το Κοινοβούλιο ενόψει των Εθνικών Εκλογών προχωρά σε εκατοντάδες ρουσφέτια με διορισμούς δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής και μετατάξεις θυγατέρων υπουργών της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως λίγα μόλις 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης του «παλιού» που έχει επαναφέρει για τα καλά η κυβέρνηση στη Βουλή είναι τα όσα αποκάλυψαν τα dikaiologitika news, τα οποία δημοσίευσαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα χωρίς τέλος κρούσματα ρουσφετιών.

Μάλιστα ξέσπασε εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια τους βουλευτές και υπουργοί να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρουσφέτια έφτασαν στο σημείο να τσακωθούν μεταξύ τους για το ποιος θα περάσει τροπολογία που να τον ευνοεί στην εκλογική του περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα Dikaiologitika news, η πρώτη από τις περιπτώσεις που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ιδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο.

Η κυρία Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και βέβαια είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου.

Ηταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Η παραίτηση φυσικά έχει εξήγηση. Κι αυτό διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι ακριβώς η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της! Ο διορισμός αυτός έγινε αμέσως γνωστός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν να γίνουν και χοντρά παράπονα προς την ίδια. Ακόμα, η κυρία Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία, σύμφωνα με το Dnews συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση.
oyli

iefimerida