Όνειδος! Οι δύο κορυφαίες ομάδες μας ξεφτίλισαν το άθλημα

Αν είναι δυνατόν. Δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, με εννέα Ευρωλίγκες από το 1996 κι έπειτα, που απολαμβάνουν το σεβασμό του παγκόσμιου μπάσκετ κατάφεραν να ξεφτιλίσουν τον ελληνικό αθλητισμό και είναι θέμα ωρών τα κατορθώματά τους να φτάσουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευτυχώς μας κάνει περήφανους.

Με πρόσχημα τη διαιτησία του πρώτου ημιχρόνου στον ημιτελικού του Κυπέλλου, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι του Ολυμπιακού επέλεξαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να μην κατέβει η ομάδα τους στο β’ ημίχρονο και ο ως αντίδραση ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε στον ερυθρόλευκο πάγκο ένα γυναικείο εσώρουχο τύπου στρινγκ!

Πρόκειται για μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Οι δύο ομάδες με τις τεράστιες επιτυχίες τους, δεν μπορούν με τίποτα να χειριστούν την εγχώρια αντιπαλότητα κι έτσι η παράδοση που θέλει τα μεταξύ τους παιχνίδια να είναι επεισοδιακά συνεχίστηκε. Πόσα ματς έχουν διακοπεί για επεισόδια, πόσα ματς έχουν συνοδευτεί με ντροπιαστικές εικόνες…

Στο καθαρά αγωνιστικό και διαιτητικό κομμάτι, πράγματι η τριάδα Παναγιώτου, Μάνος, Αναστόπουλος σφύριζε υπέρ του Παναθηναϊκού, καθώς έδωσε τουλάχιστον πέντε υπερβολικά φάουλ κατά των παικτών του Ολυμπιακού (τα τρία στα 40 πρώτα δευτερόλεπτα για απλές επαφές). Το αν αυτό επηρέασε την απόδοση των Πειραιωτών είναι άλλο θέμα, καθώς στο παρελθόν έχει βγάλει αντίδραση σε σαφώς χειρότερες διαιτησίες.